Viime viikolla meille tuli kauniita liivihameita liikkeeseen. Mekot ovat vaatetusartesaanien tekemä näyttötyö, jossa harjoiteltiin vaatteen valmistusta ja suunnittelua.Näyttöön oli aikaa neljä päivää, jonka aikana tuli tehdä muunmuassa liivimekko. Tehtävänä oli suunnitella, kuositella ja valmistaa liivihame(/liivimekko) puvun peruskaavasta omaa luovuutta käyttäen.  Muutaman mekon tekijät kävivät tänään liikkeessä, joten sain heiltä kysyttyä muutaman kysymykseen heidän töistään.

Inspiraationa oli toiminut kaikilla kuulema näyttö itsessään. Aikataulu oli tuonut liivimekon tekemiseen hieman lisähaastetta ja hauskuutta.  

 

Tämän mekon tekijä aloitti suunnittelun mekon mallista ja muodosta ja valitsi siihen sopivan punaisen- farkku kankaan. Tekijä kertoi yleensä aloittavansa suunittelun kankaan valitsemisesta, joten vaihtelu oli tuntunut hauskalta.

Blogi%205%20%284%29-normal.jpg

 

Tämä mekko puolestaan lähti liikkkeelle kankaasta. Tekijä oli tykästynyt oranssiin pellavakankaaseen todella ja halusi varmasti tehdä näyttötyön siitä, hän suunitteli mekolle kankaan perusteella mallin.

Blogi%205%20%286%29-normal.jpg

 

Tässä on kauniin cacaon värinen liivimekko, jossa on hyvin persoonallinen oranssi lintukirjailu.

blogi%205%20%2810%29-normal.jpg

 

Tässä on kaunis sininen liivihame, jossa on hienot kontrastia tuovat oranssit taskut.

blogi%205%20%289%29-normal.jpg

 

 

Tässä oli vähän muutamasta liikkeemme uudesta, kauniista liivimekosta.